In alle kernen de dorps- buurt- kulturhuizen op orde met Veluvine als plek voor de hele gemeente en ver daarbuiten.

De gemeente Nunspeet bestaat uit 4 authentieke kernen. In de grootste kern Nunspeet is enkele jaren geleden een belangrijke speerpunt van Gemeentebelang gerealiseerd. De multifunctionele accommodatie Veluvine is een feit en de ontmoetingsplek op veel gebieden voor veel mensen. In de kern Hulshorst heeft het dorpshuis De Wieken een behoorlijke opknapbeurt gehad en volledig aangepast aan de wensen van de gebruikers. Hetzelfde gebeurde ook met dorpshuis Horsterhoek in Vierhouten. In Elspeet is het Kulturhus geopend waar ook meerdere gebruikers gehuisvest zijn. Als deze voorzieningen staan altijd hoog op het verlanglijstje van Gemeentebelang omdat het over mensen gaat. Onze inwoners kunnen elkaar daar ontmoeten en de banden aanhalen. Meer sociale samenhang maakt een gezondere en sterkere samenleving.