Pieter Jan van Rossen

Wie is toch die Gemeentebelanger?

Een jaar of acht geleden ben ik in Nunspeet komen wonen. Behalve mijn vrouw (toen vriendin) en mijn schoonfamilie kende ik hier niemand, had hier geen baan, geen sociaal leven. Dat is best een forse stap. Heb ik gelukkig nooit spijt van gekregen. Wat je namelijk doet is zoeken naar verbinding. Of dat nu een kerk, sportclub of buurtvereniging is, je zoekt een groep mensen om je heen waar je je prettig en thuis bij voelt. Je zoekt naar een plek wat niet alleen iets toevoegt voor jezelf, maar waar je zelf ook iets kan toevoegen. Voor mij werd dat uiteindelijk Gemeentebelang, waar ‘verbinding’ juist één van de kernwaarden en sterke punten is.

Ik ben Pieter-Jan van Rossen, 33 jaar oud, getrouwd met Judith. Ik heb een leuke baan als web-ontwikkelaar hier in Nunspeet, waarbij ik voornamelijk voor de recreatiebranche werk. Nog zoiets waar we in Nunspeet goed in zijn. We hebben een fijn huis gekocht aan de Jan Mankesstraat en wonen daar met veel plezier.

Ik loop elk jaar de Vierdaagse van Nijmegen, waarvoor je toch altijd weer aardig wat trainingskilometers moet maken. Ik wandel dus veel en word er dus regelmatig aan herinnerd in wat voor een prachtige omgeving we hier wonen. Nunspeet is uniek!

Gemeentebelang is voor mij vooral Politiek ‘met je poten in de klei’. Gewoon, lokaal, niet te ingewikkeld, zonder dat je landelijk beleid moet verdedigen, zonder een gekaderde achterban. Voor alle inwoners, door alle inwoners. En tegelijkertijd soms ook ‘met je hoofd in de wolken’. Over hoe het allemaal nog mooier en beter kan. Nunspeet is al jaren één van de duurzaamste gemeentes van Nederland, maar hoe mooi zou het zijn om dat nóg iets beter te doen. Nunspeet zorgt goed voor haar inwoners die hulp, zorg of gewoon een steuntje nodig hebben, maar hoe mooi zou het zijn dat nóg iets meer te doen. We hebben vier prachtige kernen en een geweldig buitengebied, maar hoe mooi zou het zijn dit nóg iets mooier te maken. ‘We’ doen het met z’n allen eigenlijk heel goed, maar het kan altijd beter. Daarom zit ik bij Gemeentebelang, omdat ik er van overtuigd ben dat Gemeentebelang daar het verschil kan maken. Ik hoop dat ik nog lang actief mag zijn om onze verkiezingsslogan ‘Meer voor elkaar’ inhoud te geven.