Ans Pluim

Vierhouter belang binnen Gemeentebelang Nunspeet.

Even voorstellen ….. Mijn naam is Ans Pluim, bijna 30 jaar woon ik inmiddels in Vierhouten, ik ben een Fries “om utens” maar heb in Vierhouten echt mijn thuis gevonden. Ik ben getrouwd met Jan Pluim, geboren en getogen in Vierhouten. Er is bij ons thuis altijd “reuring” we hebben een schildersbedrijf, Jan zit in het bestuur van dorpsgemeenschap Vierhouten en samen proberen we met behulp van heel veel vrijwilligers het Dorpshuis draaiende te houden. Kortom we hoeven niet stil te zitten.

Sinds het voorjaar van 2016 ben ik steunfractielid van Gemeentebelang Nunspeet. Na jaren in het bestuur van de Dorpsgemeenschap Vierhouten te hebben gezeten en een kleine “rustpauze” begon het bloed weer te kriebelen om iets bestuurlijks te gaan doen. Tijdens een goed gesprek met Henry Stulen en Martin Mol ben ik me vrijblijvend gaan verdiepen in de gemeentelijke politiek. Als steunfractielid binnen Gemeentebelang wordt je overal bij betrokken en hoor je er ook echt bij. Eerst was alles een beetje “abacadabra” tegenwoordig krijg ik er wat meer grip op. De politiek leek me in eerst instantie niks. Omdat ik altijd het idee had dat je binnen de politiek nooit gehoord wordt. Gelukkig ben ik er de afgelopen jaren achter gekomen dat dit niet helemaal waar is. Het is natuurlijk nooit de mening van een éénling die de regel bepaald besturen doe je met zijn allen. Met de andere politieke partijen maar ook met de provinciale en landelijke regels dat is niet altijd even gemakkelijk.

De doorslaggevende reden dat ik me in de gemeentelijke politiek heb “”gestort” kwam voort uit het gevoel dat ik bang was dat ze in Nunspeet Vierhouten zullen vergeten. Als er niemand “dicht bij het vuur zit” kan dit zomaar gebeuren. Iemand die niet in Vierhouten woont, ziet niet dat Vierhouten aan het veranderen is doordat de jeugd vertrekt, doordat er geen woningbouw is, doordat Vierhouten verouderd en vergrijst omdat we geen school meer hebben, maar die ook niet ziet dat het verenigingsleven achteruit gaat en dat de saamhorigheid veranderd. We moeten vechten voor het behoud van de faciliteiten die we nog hebben, we moet vechten voor het dorpshuis en voor de nog bestaande verenigingen. Onder andere vanuit dit oogpunt ben ik de gemeentelijke politiek in gegaan. Nu ik een paar jaar mee draai zie ik ook andere onderwerpen (buiten Vierhouten) waar ik me in wil verdiepen en waar ik me graag voor wil inzetten.

Mocht u zich afvragen waarom ik voor Gemeentebelang heb gekozen en niet voor één van de andere partijen; Bij Gemeentebelang gaat het niet om een bepaalde groep, het gaat niet om de belangen van een deel van de inwoners maar het gaat om ons allemaal. Gemeentebelang is, zoals het woord, al zegt een gemeentelijke partij dat is voor mij groot genoeg, geen landelijke beslommeringen, eisen of opdrachten. Maar ook is het een geweldige club mensen, mensen uit alle lagen van de bevolking met allerlei verschillende interesses en bekwaamheden. Kortom ik voel me er thuis. Gemeentebelang wil samen met jou en mij werken aan een nóg mooier Nunspeet/Vierhouten. Doe je mee? Bij Gemeentebelang ben je welkom!